Tro i hjemmet

Tro i hjemmet

Det er foreldre som primært er ansvarlige for å gi troen videre til sine barn; det er menighetens ansvar å sette de voksne i stand til å gjøre det. Men dypest sett er vi alle Guds prosjekt! Og han er ikke ferdig med noen av oss ennå.

Snakk med barna! Det du gjør hjemme betyr så mye mer enn det som skjer i kirken. Du er den viktigste påvirkeren i ditt barns liv.

På denne siden finner du FriBUs kontaktpersoner og konsepter for å hjelpe deg med tro i hjemmet.

2img_9738

Linda Kvavik

Nettverksleder Sør
456 63 844
1thea

Thea Frøystad

Nettverksleder nordvestlandet
419 32 868
1ingrid

Ingrid H. Heskje

Seniorrådgiver
934 68 147

Foreldrekveld

Foreldrekveld er undervisningsvideoer med ressurser og oppgaver, som kan brukes til kurskveld, i smågrupper eller se sammen som foreldre. Thea Frøystad underviser om fasetenkning og Håvard Haugland underviser om ”Familien vår”. 

På lenken under finner du filmene, en power-point presentasjon av kvelden og bilder/plakater som kan brukes til informasjon/invitasjon til foreldrekveld og ”Familien vår” materiellet. Har du spørsmål? Ta kontakt med Thea.

Ressurser til foreldrekveld

Fasekort

Samarbeid mellom Ung Baptist, Misjonskirken Ung og FriBU. Disse kan bestilles til utdeling til foreldre. Handler om de 5 forskjellige fasene et barn går gjennom før 26 år. Faser som det er viktig å være tilstede i som foreldre. Her får en gode tips til hva en kan gjøre på hjemmebane i de forskjellige fasene for å gi troen videre til sine barn.

SE FASEKORTENE
skjermbilde-2019-11-21-kl.-09.11.37

Faseverktøy / trosopplæringsplan

Vi ønsker å ta barn og unge på alvor og tror det er viktig å ha en plan i forhold til trosopplæringen i menigheten. FriBU har laget en trosopplæringsplan dere som menighet kan ta utgangspunkt i, for å så gjøres deres egne lokale tilpasninger. Frikirkens trosopplæringsplan er ment til å være en inspirasjon og konkret hjelp til å tenke hvordan vi best mulig kan hjelpe barn, unge og familien til en levende relasjon sammen med Jesus. Vi tilbyr også veiledere som vil hjelpe dere i prosessen med å lage deres lokale plan.

FINN UT MER

Awana

Awana er et søndagsskolekonsept for barn fra 2 til 18 år. Et opplegg for menigheten som engasjerer foreldre og foresatte i å disippelgjøre barna. Lek og relasjon vektlegges, så barna skal kjenne seg sett og elsket. Les mer på Awana.no eller ta kontakt med Birgitte Støle Terkelsen [email protected] / Ingrid Halvorsen Heskje i FriBU [email protected]

AWANA.NO
shutterstock_323777063

Familiegruppe

Dette er en god mulighet for menigheten til å få i gang familiegrupper slik at menigheten kan ta på alvor å være en ressurs for hjemmet til å ta tro på hjemmebane på alvor. Opplegg du kan bruke i familiegrupper kan du finne her:

FAMILIEGRUPPER