DSC_0014

Teenspill

Teenspillet er oppfølgeren til B-tweenspillet. Dette spillet er tilpasset de som er litt eldre, ca. 14-19 år.

Teenspillet er et spill som vi håper kan være en hjelp til å snakke åpent og ærlig om livet, vanskelige emner og tro i en trygg ramme. Vi håper samtalene vil være med å hjelpe ungdom til å bli tryggere på seg selv og sine egne tanker om tro.

I spillet er det seks forskjellige temaer: Tro og tvil, Medier og verdier, Sex og rus, Sorg og redsel, Selvtillit og grenser, Kjærlighet og relasjoner. I tillegg er det laget to kategorier til, Life-skills og Ledelse og Karakter.
Disse kan legges sammen med de andre temaene, eller brukes i grupper der det måtte passe. For eksempel: For ledere og styrer. Disse to kategoriene har samme farger på kortene som to av de andre temaene slik at terningen med seks farger uansett kan brukes.

Bruksområder:
Spillet er tenkt å brukes i smågrupper/bibelgrupper/cellegrupper i menighet med en voksen eller eldre ungdom tilstede. Men  det er også fullt mulig å brukes i jente og guttegrupper på skole- eller fritidsklubber.

Spillet kan organiseres på ulike måter
1. Alle kategorier
En av måtene er at dere som smågruppe setter dere sammen ved salongbordet eller ved spisebordet. Legg kortene i seks bunker på et bord sorter etter farge/tema. Velg ut en i gruppa som får starte. Kast terningen og trekk et kort som har samme farge som terningen viser. Les spørsmålet eller oppgaven høyt for de andre i gruppen. Den som har trukket kortet får lov til å svare først. De andre får svare etter tur hva de mener. Ingen fasitsvar fra leder er viktig. Men leder kan selvfølgelig få lov å ha meninger og veilede ungdommene.  La neste  person kaste terning på nytt når det føles naturlig å gå videre.
2. Én kategori
Hvis en bare skal snakke om et spesielt tema, for eksempel Lifeskills kan dere bare bruke de kortene som handler om dette. Da bruker dere ikke terningen men trekker bare et kort av gangen.

Bestill i nettbutikken vår eller send en e-post til [email protected]